27 timmar senare

landade vi i Kapstaden. 27 timmar dar 10 timmar bestod av laaang vantan pa olika flygplatser. Den varsta vantan var i London. Ackligaste maten, inte sa mycket att se och gora och den storsta nervositeten och radslan!! Mickan var helt saker pa att vi skulle krascha med planet till Cape Town. 8 toalettbesok (pa en timme) senare sa skulle vi antligen fa ga pa planet. I kon sa mottes vi av svenskar. Sakert ett 20-tal. Inte riktigt vad vi hade raknat med. Det lugnade dock ner Mickan valdigt mycket. Vi klev pa planet, satte oss i stolarna och lutade tillbaka. Nar vi kommit upp i luften var vi snabba med att bestalla in en varsin flaska vin for att lugna nerverna.
- Vart ar vi pa vag? fragade Emma Mickan.
- Pa semester, alskling. svarade Mickan.
Vi tittade pa varandra, log, tog oss en klunk vin, lutade oss bakat och skrattade vintern rakt i ansiktet. Vi var pa vag!

 

Flygningen gick bra, lite luftgropar och turbulens nagon gang ibland.
Pa flygplatsen i Cape Town hade vi bokat en transfer som skulle ta oss till Hostelet, 'Drifters Inn'. Efter 25 minuter var vi framme ett jattemysigt hostel. Vi blev valdigt bra bemotta och vi kande direkt att har skulle vi trivas. Ett eget rum, med en varsin sang, eget badrum och egna handdukar. Lyxigt!
Havet ligger endast tva minuter fran dar vi bor. Strandpromenaden paminde om L.A. Fastan ingen av oss har vart dar, men tack vare att vara vanner Andrea och Alexandra for tillfallet bor dar, sa vet vi ungefar hur det ser ut.



 

Efter att vi bombat "receptionisten" med triljoners fragor och fatt alla saker & ting pa sin plats var det dags for nya aventyr! Solen ville tydligen inte visa sig for oss sa vi tog en vit buss, med en mysig tant, till Water front och Two Oceans Aquarium! Vi sag nemos, hajar, grodor, pingviner... you name it! Det kommer bli battre nar vi far se allt i verkligheten dock. Kul va det i alla fall!

 

 


Efter det traskade vi vidare en svang, tog en burgare med konstig kryddning och sen bussen hem igen for en efterlangtad powernap! Nar vi vaknade pigga och glada(?) va det dags att forsoka inforskaffa nagon latt middag, men det va ju inte det lattaste. Det verkar inte som att folk har i Kapstaden brukar handla speciellt sent om kvallarna men tillslut kom vi till en stor supermarket med allt och lite till. Sen var det raka vagen hem, lite chill i allrummet och dags att sova igen!

Idag tog vi oss in till stan i en galen minibusstaxi med 12 andra passagerare! Det va en upplevelse kan vi nog pasta. Vi gick runt pa lite marknader, knatade runt i en superfin botanisk tradgard och besokte ett stort museum med forntida grejer, djur, stenar, rymden och massa roliga saker. Sen at vi (en hel massa)god mat for endast 30 kr innan vi drog oss hemat igen.

 



Imorgon ska vi traffa gruppen som vi ska resa med den narmaste manaden och aktiviteterna satter igang vid 13-tiden nagon gang. Det ska bli spannande! Sa nu ska vi nog krypa ner i sangen snart sa att vi ar fit for fight!

Tack for idag och pa aterseende! 
Yours sincerely, Magg&Majs

 



Kommentarer
Postat av: MammaoPappa

Det verkar inte gå nån nöd på er! Kul bilder från akvariet! Mammatips: Gå inte omkring med kameran runt halsen i den stora staden!

2010-10-09 @ 09:08:32
Postat av: Mami

Hej på er! Vad är det jag läser.... Har ni varit ute?? Sa jag inte att ni skulle vänta in gruppen. TÄNK CHRISTER!!!!! Ja ja det gick bra den här gången. Ha så skoj och njut. PussåKram

2010-10-09 @ 11:37:52
Postat av: Lilja

Haha Gott snack tjejer. Roligt namn på eran blogg där =)

Ha så kul och Nygren glöm inte fobin när ni närmar er Afrikanska stammar´na ;)



ZZzooooZZZ !

2010-10-09 @ 14:12:06
Postat av: Mormor & Morfar

Hej Emma! Vilken härlig resa ni har framför er. Ska bli superkul att följa er på bloggen. Idag har vi varit och fixat i Hällarna för vintern, så nu får vi klara oss utan vatten om vi åker dit. Ha det så bra. Puss o kram från oss i Arboga

2010-10-10 @ 13:00:24
Postat av: Farmor o Sören

Hallå, hallå långt därnere. Tycker det var länge sedan du/ni skrev i bloggen.Eller det kanske inte funkar överallt? Något nytt? Var rädd om dig!

Pussokram Farmor o Sören

2010-10-15 @ 09:20:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0