Vi lever!

Halla dar ute! Tankte bara meddela att vi lever. Var dagbok ligger i bilen sa tyvarr kan vi inte skriva nagot inlagg just nu. Det kommer, det kommer! Vi ar i Bundaberg nu och ska strax vandra vidare till Hervey Bay, dar Mickan ska aka ut till Fraser Island i tva dagar.

Saknar er dar hemma, ta hand om er. Kor forsiktigt ni som kor i snostormen!


KANGAROOLAND

Halla alla dar hemma!

Som ni sakert har forstatt sa befinner vi oss nu i Perth, Australien. Forsta kanslan av Australien? DYRT! Och fantastiskt trevliga australienare. Vad har vi gjort de senaste dagarna da? Vart pa semester. Nu ar vi verkligen pa semester. Vadret har inte vart tip top direkt. Det ar ju faktiskt var har, som en svensk sommar. Vi har dock lyckats tagit oss till beachen nastan varje dag. Annars har vi gatt runt pa stan och hangt pa hostelet. Vad ater vi for nagot? Ni undrar sakert vad vi ater! I Afrika fick vi ju alla, ja ni horde ALLA, maltider tillagade at oss. Helt fantastiskt goda maltider faktiskt. Har ar det dyrt, och vi maste laga sjalva. Sa vi ater tonfiskrora (receptet har vi fatt fran var guide i afrika, fantastiskt gott!), nudlar eller agg pa en rostad macka. Det funkar faktiskt valdigt bra, an sa lange. Ack, vad vi saknar pasta dock! Med nagon kramig sas. Imorgon ska vi faktiskt kopa pasta, och ketchup. Mmm!



Igar (mandag), medan ni dar hemma troligen borjade en ny arbetsvecka, tog vi vara strandade valkroppar och begav oss ut till Rottnest Island. Det ar lite utav en paradiso. Eller ja, inte sa lite faktiskt. Ganska sa mycket paradiso! Helt fantastiskt var det. Vi hyrde cyklar och snorkelset och cyklade runt on. Eller inte runt hela, nu ljog vi. Halva, tror jag. (Mickan skriver, orkar inte oppna munnen och fraga Emma. Det ar anda inte sa viktigt). Hoppade, eller gick forsiktigt, av cyklarna pa lite olika stallen. Gick ner till vattnet, drog pa oss simfotterna pa fotterna, cyklopet over ogonen och snorkeln i munnen. Swoop ner i vattnet! Vilken fantastisk syn! Massa, massa fiskar. Fiskarna var kul en stund sen kom vi pa att Emma faktiskt har en kamera som man kan fota med under vatten. Det blev helt plotsligt liiite roligare!








Vi har ju saklart provat pa utelivet har. Engelsmannen, som vi hanger mycket med, har visat oss byn. Riktigt kul har det vart!
Nu, ikvall (eftermiddag er tid), flyger vi till Cairns. 4 timmar kommer det att ta och det ar 3 timmars tidsskillnad gentemot Perth. Oh ja, om ni inte forstod - vi kommer fortfarande vara i Australien. Det gar alltsa fortare att flyga Sthlm-London. Man skulle sakert hinna flyga tur och retur pa den har tiden. Det ar sjuka avstand har! Det ar som alla sager, man maste aka till Australien sjalv for att forsta. Sa nara och kara, ta forsta basta flyg hit vettja! You're gonna love it. Fast, ni maste ta med er en formogenhet for att overleva. Sa ni vet.

Nasta gang vi hors kanske vi har dykt i barriarrevet, traffat nya manniskor, Emma har troligen tappat bort nagot och gjort sig illa! Sa da ska ni fa ett riktigt inlagg.

Som ni ser har vi det helt fantastiskt har, trots de hoga kostnaderna. Who cares? Det dar loser sig. Vi ar i Australien!!
Ta hand om er dar hemma. Vi saknar och tanker pa er! Vi tycker faktiskt synd om er i snoovadret. Darfor ar vi inne idag, for er skull. Vi sympati-stannar-inne. Eller sa ar det valdigt molnigt ute... Vem vet? Inte ni, vi tanker inte beratta!
HEJ DA! BYE! AU REVOUIR! HA DE!
Ps. Hur manga 'fantastiskt'  kan ni hitta i texten?
Ps2. Alla kanske inte har forstatt det, men de sma bilderna - tryck pa de sa kan ni se de i ett storre format!


WAKA WAKA - this is africa!

Vi borjar med att forsoka ladda upp lite bilder som inte kom med i forra inlagget.






Tisdag 19 oktober

Dags att lamna Swakopmund och fortsatta in i Namibia! Vi fick sovmorgon och skulle inte aka forran 10.00. Men vi var duktiga och gick upp tidigare for att satta oss pa ett internetcafe och lagga upp lite bilder pa bloggen. Vilket vi tyvarr inte lyckades med.
Natten skulle spenderas i Spitzkop pa ett "wild camp". Alltsa ute i det vilda utan toalett osv. Det var ett vackert omrade omgivet av massor med berg att "klattra" upp pa. Mickan gick hogre och hogre och hogre medan Emma och hennes hojdskrack valde att titta pa i lugn och ro fran den forsta delen av berget.
Juste! Pa vagen till campet stannade vi vid Cape Cross for att se en salkoloni, 65000 salar! Dom lag huller om buller lite overallt och skrek som galningar. Luktade bajs gjorde dom ocksa. Ratt haftigt att se i alla fall. Men arligt talat var det valdigt vidrigt. Salarna sag inte ut att ma bra.
Tillbaka till campet... Efter var lilla fritid med klattrande samlades vi aterigen for middag. Pasta med typ ost och skinksas blev det och runda (!) squash med majsfyllning. Vi holl pa att somna vid maten sa aterigen var det vi som hogg tag i tandborsten forts sa fort vi var klara. Och sa var aven den dagen over!


Onsdag 20 oktober

Upp och ivag for att bege oss till White lady. Vi gick 2 km i 50 graders varme (ungefar, det kandes som det) for att se malningar i berget. Det var lite annat an Vallentunas runristningar, en annan dimension.
Sen skulle vi fa rela-la-laxa vid... wait for it ... POOLEN! Att campa ute i oknen ar inte sa illa trots allt. Vi lyxade tom till det med varsin ol. Korv med brod pa det ocksa.
Efter lite relaxing och uppsattning

av taltet sa gav vi oss ut pa jakt efter "the rare desert elefants". Vi sag ... wait for it... INGEN! Man kunde se att besvikelsen var stor i det franska parets ogon. De hade ju trots allt klattrat upp for nastan alla berg som fanns i narheten. Pa kvallen nar vi satt och tittade pa stjarnorna kom det nagra afrikaner och ville sjunga for oss. En dansande kor kan man saga. Vilken upplevelse! Sattet de gjorde musik pa, stampa i marken och klickljud med munnen. Fantastiskt! De bjod till sist upp oss for lite dans. Efterat los alla av gladje, mycket uppskattande upptradande.
Nar man campar sa har somnar man alltid till ljudet av de vilda djuren. Man vaknar aven utav de. Mickan vaknade tre ganger av asnor som lat som, ja hon vet inbte vad. Forsta tva gangerna trodde hon att det var en elefant, sa hon lag vaken ett bra tag och vantade pa "DUNS DUNS DUNS".


Torsdag 21 oktober

Next stop: ETOSHA! Antligen skulle vi fa se de riktiga djuren. Vi menar, okej springbok det var kul, men vi vill ha lejon. Giraffer. Zebror. Leopard. Noshorning. Och det fick vi!Inte leoparden, och noshorningen sag vi bara pa valdigt langt hall. men anda!
Man blir valdigt ackligoch varm av att sitta i en truck i flera timmar. Thank god att det finns pool pa de flesta campingar. Det fanns det saklart har, sa ett dopp eller tva blev det allt!
Pa kvallen gick alla till vattenhalet for att se om det fanns nagra djur dar. Vi sag noshorningar, som vi egentligen inte sag pga morkret.



Fredag 22 oktober

Borjade dagen me att kora igenom Etosha. Det ar for ovrigt en gigantiskt national park. Massa giraffer, zebror, elefanter och andra djur pa nara hall. Om ni inte forstod det. Sent pa eftermiddagen anlande vi pa nasta camping. Vi fick da valja annu en till game drive eller relaxa vid poolen. Har vi sagt vad en game drive ar forresten? Alla sitter i en bil och aker runt och kollar pa djuren. Nar man ser ett djur skriker man "STOPP! STOPP! STOOOPP!" tills trucken star helt stilla. Spelar ingen roll m man har sett tusen zebror redan, varje zebra ar lika viktig. Tydligen.
Tillbaka till vart val. Poolen saklart. Vi tog vara badklader och borjade ga. En dam kommer fram till oss och fragar om vi kan tyska. Nej, sager vi och tittar pa Douglas for hjalp. Da kommer en man fram och sager att han kan ta det pa engelska, det gar bra. "How would you feel if someone c

ame walking through your livingroom?"
Livingroom? tanker vi och ser oss om pa den lilla grasplatten dar det star en bil, ett talt, typ stormkok ocg ja... inte mycket som man brukar ha i vardagsrummet. Vi backar, ber om ursakt, gar ivag och hatar det tyska paret resten av kvallen. Tyskar alltsa... Typiskt att halva gruppen bestar utav de.
Nar vi kom tillbaka fran poolen gjorde vi klart for resten av gruppen att inte klampa igenom var botaniska tradgard.
Annu en kvall spenderades vid vattenhalet med en massa elefanter och grodor.


Lordag 23 oktober

Med Etosha och alla djur bakom oss styrde vi mot Botswana. D

et var langt att aka och vi skulle inte hinne krossa landet idag. Vi hann dock med att fa problem med bilen. Lange stod vi och bytte tank pa trucken. Eller vi, Mickan och Emma, var val att ta i, men de aldsta karlarna da. Vi log och gav sa mycket berom som vi kunde iaf.
Kom fram till campingen ganska sent, sa upp med taltet snabbt och en valbehovlig dusch pa det. Under middagen horde vi massa musik ifran baren. En bar, mitt ute i ingenstans. Och det var bra drag! Nastan alla i gruppen gick dit efter maten for att dricka och dansa. Vilka var mest taggade for dans da? Jo, det nasta 70 ariga gamla paret! Oj, vad de holl igang. Vi fick oss en och annan bugg respektive twist dans med paret. En mycket lyckad kvall slutade sent. Vem hade kunnat tro att det skulle vara sant drag dar, en camping 3 km fran vagen? Kul!

Sondag 24 oktober
En varm och mjuk sang hade suttit fint denna morgon.Idag vantade Botswana pa oss. Vi hade bokat in en game flight i staden Maun idag forst. Det innebar alltsa att vi skulle flyga ett jattelitet flygplan over Okavanga Delta. Enligt rykten ska det vara en fantastisk utsikt.

First lite egentid i Maun. Vi gick och forsokte ta ut pengar, vilket var helt omojlihgt da de tydligen inte tar Mastercard har. Typiskt! Traffade for ovrigt pa en kille ifran Stockholm har. Han var dar med skolan och bodde hos olika familjer.

Lite internet och sen ivag till flygplatsen. Nervosa? Eh, ja! Vi forsokte tom avboka i sista sekund. Thank god att det inte gick. Vilken utsikt! Jattehaftigt. Ingen anger har inte. Ikvall fick vi en trerattersmiddag serverad av personalen pa campingen. Pool fanns det aven har. Aterigen, vem saatt det skulle vara jobbigt att campa? Det blev en lugn kvall i baren.

 


Mandag 25 oktober

Steg upp pa morgonen, innan min dag var riktigt vaken Ooh oh Ooh, vilken harlig da'... Smog mig ner till sjon for att fa se djuren bada nakna. Ooh oh Ooh vilken harlig da'... Lalallalalalal

Annu en kanottur i programmet. Denna skulle dock inte bli som den andra. Inte alls. Pa nagot satt. Vi kan borja med bilturen till floden. Det blaste valdigt mycket i den oppna bilen, sa nagra satt med stangda ogon och nagra med oppna. De som hade oppna kunde se kon som sakta gick over vagen och sen tog sats. BANG! BOM! SKRIK! - Vi gade kort pa kon. Emma satta pa forsta parkett under denna show och sag alltsa ALLT. Ingen manniska skadad. "Bara" en ko och framre delen av bilen. Lite smatt chockade lamnade vi platsen efter en kvart. Vi korde, korde, korde och korde pa sandiga vagar dar grenar akte in i bilen. Man fick ducka hita och dit. Mitta i allt duckande uppenbarar sig en plats med massor av kanoter och ett 20tal afrikaner som kacklade pa som bara den. Ut med talt, liggunderlag, ryggsackar och sovsackar som vi pressat ihop pa slapet. En stor kille kom fram till oss och fragade om vi hade valt kanon. nej svarade vi. Bra, sa han. Ni aker med mig. Vanta har, ga ingenstans, vanta har tills jag kommer tillbaka. Juste! Vi sa aldrig det. Idag skulle vi inte paddla sjalva, utan alla hade sin egna chauffor. Bara att luta sig tillbaka och njuta. Lyxigt! Dar lag vi i kanoten, tysta och tittade pa naturen medan var chauffor stod langst bak och gjorde fart med en stor gren (?). En plats vi inte alls ville lamna, var vi tvungna att lamna efter ett par timmar. Dags for det dagliga arbetet; upp med taltet. Efter det lunch. Nu hade vi lite free-time. I tre timmar!!! Vad nu? Vi har aldrig haft sa mycket ledig tid och ingen hade med sig nagon bok eller liknande. Som tur var hade norrmannen med sig kortlek. Blev en liten match mot norrmannen. Varfor vi hade freetime berodde pa att vi skulle ga pa game walk, men det var for varmt for djuren sa tidigt sa vi fick snallt vanta.

16:30 var det antligen dags! Ouff, vad varmt det var. En elefant sag vi pa langt hall, kanske 100 m bort. Zebror daremot befann sig endast 20 meter bort, kanske annu narmare. Laskigt? Njae, mer haftigt. Otroligt. Vi larde oss mycket om djuren och naturen under den walken.

Ni kanske undrar om det finns nagon toalett nar man campar sa har? hur kissar vi, eller gor nummer 2? Joda, en slags toalett hade vi tagit med oss. Man tar en toalettring opch satter den pa benen pa en taltstol. Sen graver man ett ganska djupt hal en bit ut i skogen. Placerar stolen ovanfor halet och hanger toalett pappret pa en gren. Sen kan du utratta dina arenden! Just det, glom inte att ta med dig spaden fran lagret. For det forsta om den ar borta sa visar det att det ar upptaget ich for det andra, du maste halla jord/sand over dina arenden.

 



Tisdag 26 oktober

Uppe med tuppen for en morgon game walk. Inga djur denna morgon, forutom zebror. Manga borjar bli lite less pa att se de. Bortskamda? Ja...

Back to konoten for rela-la-laxing. Tillbaka till campingen efter det for lite uppfraschningen och sen till NAta dar vi at middag pa restaurang.

Onsdag 27 oktober

Idag skulle vi til efterlangtade Vic falls! Forst ett litet stopp pa vaegn for nagra timmars game drive i Chobe national park. Tidigare hade vi akt i den stora trucken, men nu satt vi i en oppen vehicle. Elefanterna befanns sig fem meter ifran bilen. vi sag en miljon elefanter, springboks, hippos, pumbas och flera andra djur. Dock ingen leopard. Typiskt.

Sent pa eftermiddagen anlande vi till Vic falls. Vi borjade med introduktion av aktiviteter. Mickan valde forsranning och Emma elefantridning. Bada tog dock massage med manikyr samt pedikyr och suncruise, aven kand som 'the boozecruise'. Vi kommer till det senare.

Trerattersmiddag med underhallning vantades pa kvallen pa restaurangen. Det blev underhallning pa hog niva av sex afrikanska dansare. Afrikansk dans och musik ar fantastiskt! Steffen, en utav norrmannen, blev uppbjuden till och battla mot en annan tjej som ocksa fick ga upp. Nar de sa att showen var slut rakade Mickan slanga ur sig ett ganska sa hogt NO...! Tji fick hon for det och fick sedan ga upp pa scen. Hur dansen sag ut behover vi inte prata om.

Torsdag 28 oktober

Klockan 06.00 beger sig Emma ivag for elefantridning. Mickan kliver upp for att tvatta underklader for hand, da de tydligen tvattar allt forutom det har. 07:45 hamtas Mickan av bilen som ska ta henne, och fyra till fran gruppen, till forsranningen. Den har forsen ar grade 5. Grade 6 ar varst, den gor man inte for det ar suicide. Jora, lite nervos var man allt. Pa med hjalm, flytvast och en paddel i handen. I vattnet fick vi forst ova pa lite saker. Hur vi skulle paddla och nar det kom en stor vag,. skrek han DOWN, och vi alla skulle lagga oss ned och halla hart i paddeln och livremmen. Kandes som att man var i ett krig nar han skrek DOWN. Om nagon eller nagra ramlade i sa skulle de baten dra upp de igen. Man trock forst ned personen io vattnet sa flytvasten akte upp och man kunde dra. Jag fick saklart prova pa tva killar som var lite, lite storre an mig. Den forsta fick jag upp efter nagra forsok, men den andra... Jag gav upp! Tur att ingen ramlade i under forsranningen. Efterat serverades dricka och mat.

Tillbaka till Vic Falls Inn for lite slapp i poolen innan vi blev hamtade for massage. Fruktansvart vart och valbehovligt!

Till suncruisen da. Varfor den aven ar kand som the boozecruise ar for att det ar fri dricka. Man far dricka hur mycket man vill. Hur mycket man vill.

Bussen till baten var lugn. Vi valkomnades av afrikanska dansare. Under turen sag vi hippos, 20 asiater med kameror, krokodiler, elefanter och faglar. Alkoholintaget namner vi inte.

Bussen fran baten var inte lugn. En riktig DISCOBUSS, som tyskarna sakert skulle kalla det. Middag at vi.

Gruppen splittrades sedan, vi foljde med de som gick vidare. Vi gick till ett stalle som heter "Show string". Var guide, Milton, larde oss en valdigt kul lek. Den gick ut pa att man skulle rora sig om en giraff eller springbok fram till en shot.

Kvallen slutade alldeles forsent. Just det! Vi stotte pa en elefant pa vagen hem i morkret. Vi mar bra.

 



Fredag 29 oktober

Hur vi madde denna morgon pratar vi inte om. Klockan ringde tidigt for att vi skulle hinna se sjalva fallen. Klockan 10 lamnde vi Vic falls och aven den andra guiden, Cletus. Trakigt!

Forresten, vi har tryckt tshirtar till alla i gruppen. Pa baksidan ar det tryck av var resvag, med allas namn under. Framsidan har en buss med tva uttryck som ar lite interna.

Nasta stopp Hwange! Har kunde man fa uppgradera fran talt till treehouse. Och det gjorde vi! Vilken lyx. Vi hade utsikt over vattenhalet, tva otroligt skona sangar och en egen toalett med dusch.

Aven idag skulle vi pa en game drive. Vi sag... elefanter. De ar verkligen overallt! Vi sag andra djur ocksa, men vi ville ju se noshorning, hippo och leopard. Vi ska inte klaga. Vi har ju faktiskt i AFRIKA! Ikvall stangde vi alla ogonen kl 21.




Lordag 30 oktober
Det kandes ju lite sadar att lamna den underbara sangen denna morgon! Men vi hade atminstone nagot att se fram emot, rhino trekking! Vi skulle med andra ord ut och leta efter noshorningar till fots och vilken upplevlse, HELT FANTASTISKT! Vi fick ga/springa en bra bit men det var modan vart for till sist stod vi dar, oga mot oga med en stoor noshorningshanne ca 10 meter ifran. Till och med narmare an sa ibland. Tyvarr foljde vi efter honom lite val lange sa han blev arg tillslut och vi fick gora oss beredda pa att springa for livet. Innan hade guiden sagt "spring for guds skull inte forran jag har sagt att ni ska for da attakerar dom garanterant", vad gor Mickan? Hoppspringer bort till guiden mitt framfor noshorningen haha! Men den lugnade tillslut ner sig som tur va men det var en sjuuuuuk upplevelse ska ni veta!



Sondag 31 oktober

Dags for en sista natt i taltet! Vi satt mest i trucken hela dagen for att ta oss till var camp site som dagen i ara var en "wild camping". Vilket typ betyder ingen elektricitet. Man kunde duscha varmt om man ville springa in och satta igang vattnet for att sedan springa ut och tanda nagon slags liten brasa i ett ror och sedan springa in igen, men det verkade komplicerat sa det sket vi i. Istallet avnjot vi en supermysig "sista middag" med ganget, njot av sallskapet och bara pratade, pratade och pratade. Vi borjade forsta att vi skulle lamna varandra!

Mandag 1 november

Sista dagen pa var tour :( Vi skulle nu ta oss till Johannesburg for att avsluta denna trevliga tripp. Det blev en del aka i trucken igen men vi stannade i alla fall for att ata lunch pa nagon snabbmatskrog langs vagen och det va val mysigt, eller nagot sant. Nar vi val anlant till varat "hostel"(som ar jatte stort och fint) fick alla nycklar till sina rum forutom.... vi saklart. Tydligen sa hade inte Kilroy hort av sig om att vi skulle bo dar och sjalvklart var det fullt sa vi fick bo pa ett annat stalle ca 200 meter bort. Det gjorde inte sa mycket for vi fick ett jattefint rum men vi hade velat bo med dom andra. Vi at middag tillsammans pa det stora hostlet och tog farval av de tva forsta som skulle lamna oss, sorgligt! Vi var kvar och umgicks ett tag innan det var dags att, med sorg, ga hem och sova.

Tisdag 2 november

Alla har akt sa det ar bara vi kvar.. Inte kul att saga hejda! Vi spenderade dagen i ett stort shoppingcenter och vi blir snart upphamtade av var transfer som ska ta oss till flygplatsen. Sen bar det ivag mot AUSTRALIA! Tur att vi har nagot att se fram emot!

Onsdag 3 november

VI AR I AUSTRALIEN, PERTH! Vi kom hit pa eftermiddagen. Har utforskat stan lite och en del av utelivet. Imorgon vantar beachen pa vara flaskkroppar!

Saknar er dar hemma! Hoppas ni har det bra. :)

RSS 2.0